Daň z nemovitostí v roce 2018

Daň z nemovitostí v roce 2018

Kdo má povinnost platit daň z nemovitostí a jak na to?
 

Vy, co jste nemovitost koupili:

Je potřeba myslet na daňovou povinnost, kterou nám ukládá právní řád ČR. Protože jste se stali majitelem nemovitosti v roce 2017, je nutné podat daňové přiznání a to nejpozději do 31.1.2018. Příslušný formulář je možné najít na http://www.financnisprava.cz. Po telefonické konzultaci na Finančním úřadě v Opavě jsem zjistil, že můžete kdykoliv během ledna zajít na příslušné oddělení FÚ a řekněte, že jste koupili nemovitost a chcete podat daňové přiznání k Dani z nemovitosti. Rádi Vám tam pomohou. Vezměte si s sebou Vyrozumění o provedeném vkladu, případně Kupní smlouvu. Je třeba znát i m2 zastavěné plochy.
Daň se platí každý rok a její výši vám vypočítá sám FÚ. Povinnost zajít na FÚ je jen jednou, v následující letech Vám již přijde složenka. 

Vy, co jste prodali:


Pokud jste v roce nemovitost prodali, měli byste na finančním úřadu tuto nemovitost z daně odhlásit. Nejlépe je na úřad zavolat. Někde to odhlašují automaticky.

V případě nejasností mi napište nebo zavolejte. Rád Vám pomohu.

Jan Homola - Specialista na prodej nemovitostí

Vaše nemovitost bude v rukách makléře, s 10 letou praxí.

Jan Homola reality
Autor: Jan Homola reality

Realitám se věnuji od roku 2007. Úspěšně jsem zrealizoval víc než 280 obchodů. Vyzkoušejte mě. Pomohu prodat i Vaši nemovitost.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Odhad ceny nemovitosti ZDARMA

Spočítejte si orientační cenu vaší nemovitosti.

Spočítat ZDARMA