Lístek ve schránce - koupím dům ..... Jak to je doopravdy?

Lístek ve schránce - koupím dům ..... Jak to je doopravdy?

Našli jste ve schránce podobné lístečky, jako vidíte níže?

listek_ve_schrance 

Myslíte si, že budete jednat přímo se zájemcem o koupi Vaší nemovitosti?

Máte smůlu, není to, až v 90% případů, pravda! Za takovými inzeráty se, bohužel často, schovávají nesolidní makléři a realitní kanceláře. Proč nesolidní?

     Pokud na toto číslo zavoláte, budou Vám lhát a tvrdit, že nejsou makléři a budou se do poslední chvíle tvářit jako vážní zájemci o koupi. Domluvíte si schůzku, přijdou se na Vaši nemovitost podívat, zeptají se, zda si mohou udělat pár fotek („Abych mohl ukázat fotky manželce"). Oznámí Vám, že nemovitost určitě berou a dají Vám podepsat nějaký papír („Abych měl jistotu, že to neprodáte nikomu jinému"). Vy jste nadšení, že máte tak rychle kupce, ztratíte ostražitost a podepíšete...

     Ještě zákeřnější je metoda, kdy se makléř přizná k tomu, že je makléř, ale řekne, že má na nemovitost zájemce a rovnou ho přivede na prohlídku s sebou. Pak už to probíhá obdobně, fotky, kupec řekne, že nemovitost bere a na závěr podepíšete „papír“. Druhý den si kupec koupi rozmyslí, ale Vy jste podepsali ten „papír“ ( následně možná zjistíte, že to byl vlastně jen jiný makléř ze stejné kanceláře ).

     Scénář setkání se může lišit, výsledek ale bude stejný. Později zjistíte, že kupec vůbec nebyl kupec a ten podepsaný papír je smlouva, která Vás zavazuje nemovitost prodávat jen prostřednictvím tohoto makléře či kanceláře.

     Další možností, když na lístek ve schránce zavoláte, je to, že Vaši nemovitost vykoupí. Což není nic protizákonného. V takovém případě si uvědomte, že nabízena částka bude minimálně o 20% nižší, než když Vám prodej zprostředkuje zkušený makléř.

     Pro příklad: pokud je reálná prodejní cena Vaši nemovitosti 2.000.000 Kč, při výkupu dostanete 1.600.000 Kč. Tak přijdete o 400.000 Kč!!!

     Pokud se tedy rozhodnete na podobný inzerát reagovat, prověřte si, s kým skutečně jednáte a pečlivě si prostudujte, co podepisujete. Po podpisu už je často pozdě. Následky bývají drahé!!!

     Nebo mi před tím zavolejte, domluvíme si schůzku, a na ní, třeba u dobré kávy, Váš problém vyřešíme. Hlavně volejte dříve, než cokoli podepíšete.

     Těším se na spolupráci s Vámi.

Jan Homola reality
Autor: Jan Homola reality

Realitám se věnuji od roku 2007. Úspěšně jsem zrealizoval víc než 280 obchodů. Vyzkoušejte mě. Pomohu prodat i Vaši nemovitost.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Odhad ceny nemovitosti ZDARMA

Spočítejte si orientační cenu vaší nemovitosti.

Spočítat ZDARMA